• Velkommen
  • Adfærdsrådgivning
    • Adfærdsrådgivning
    • Find en adfærdsrådgiver
  • Hundetræning
  • Foredrag & Kurser
  • Om SEA
    • Bestyrelsen
    • Uddannelse
    • Etiske regler
    • Vedtægter
  • Kontakt

Funktionel neurologi/neurorehabilitering
- kursus med Maja Guldborg



Lørdag d 5 oktober kl 9 - 16.30
Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve.
Pris 1.995, - kr.



For at øge fokus på årsagen til symptomerne, er det nødvendigt, at vi lærer mere om hjernen og dens kommunikation med - og kontrol af kroppen.


Viden om funktionel neurologi er også altafgørende i forhold til rehabilitering, hvis vi skal undgå at styrke hundens "kompensations mode."


Tilmelding:
​Send en mail til dorthe@helsbygaard.dk med navn, adresse, mail og telefonnummer.
Du vil herefter få tilsendt en faktura. Din tilmelding er bindende.

Prisen inkluderer kaffe/the ad libitum hele dagen, formiddagssnack, frokostbuffet inkl. en vand/øl samt eftermiddagskage og frugt.


TILMELD DIG HER >>

Funktionel Neurologi / neurorehabilitering med Maja Guldborg



I samarbejde med DSKVE inviterer SEA til en spændende kursusdag med Maja Guldborg.

Kurset henvender sig til dig, som arbejder professionelt med hundeadfærd eller med smerter hos hunde.


Maja er uddannet dyrlæge og har en master grad i Funktionel Neurology fra USA. Hun har yderligere to diplomgrader i human funktionel neurologi og efteruddanner sig til stadighed.


Til daglig arbejder Maja med at hjælpe både heste, hunde og katte, der har problemer i bevægeapparatet eller nervesystemet. I både human- og veterinærmedicin betragter og håndterer vi kroppen som, hvis det var en bil. Er dækket punkteret, skifter/lapper vi dækket osv. Så har hunden smerter fra knæet, behandles knæet, spændte muskler masseres osv. Hos hunde er smertedækning ofte systemisk og ikke målrettet lokalt.


Neurologisk set er årsagen til smerter oftest tab af funktion et helt andet sted end det smertebetingede område, hvorfor det tit bliver symptombehandling. Hunden bedres af den antiinflammatoriske effekt, men da funktionen ikke genetableres, kompenserer individet nu yderligere og pådrager sig derfor en ny skade.


Ved skader i led, skyldes det i mange tilfælde, at leddet ikke er stabiliseret korrekt og/ eller, at der er skæv vægtfordeling på leddet. Ved smerter og ændringer i adfærd, er der oftest ubalance i det autonome nervesystem, som ikke bare kan kvik fikses, men kræver en intensiv proces, hvor der arbejdes med den bagvedliggende neurologiske dysfunktion. Alt for mange hundeejere havner i et uendeligt langt negativt forløb med store udgifter og mange frustrationer.




D 28 - 29 maj 22 havde vi inviteret Cliwe Wynne



​Clive Wynne er adfærdsforsker og er specielt interesseret i adfærden hos vores tamhunde og deres vilde slægtninge. Han er professor i psykologi og leder af the Canine Science Collaborary ved Arizona State University i Tempe. Han er tillige Director of Research ved Wolf Park i Indiana.

Clive Wynne har i en årrække forsket i de underliggende årsager til den nære relation, som er opstået imellem mennesker og tamhunde igennem domesticeringsprocessen, hvor ulve blev til de tamhunde, vi kender i dag. Hans forskning førte til udgivelsen af bogen Dog Is Love i 2019.

I løbet af weekenden vil Clive Wynne komme omkring en række emner, der er relaterede til hundeadfærd og den sociale relation mellem mennesker og hunde og historien bag denne. Han vil også kaste et kritisk og kærligt blik den forskning, der er oppe i tiden, og de synsninger, som florerer i hundeverdenen.

Emnerne på seminaret har følgende overskrifter:

  • Dog Is Love: Why and How Your Dog Loves You
  • Using Behavioral Science to Help Dog in Difficulties (in the home and in the animal shelter)
  • The Lost History of the Dog (the amazing story of how certain wolves became dogs and what happened after)
  • Science, Sense and Nonsense in Dog Behavior




Kursus med Annette Pedersen



​Annette har arbejdet i København Zoo siden 1989. Først som almindelig dyrepasser, hvor hun bl.a. var med til at udvikle København Zoos træningsprogram for havpattedyr. I 2008 blev Annette træningskoordinator for al træning i København Zoo. Annette står for udvikling og udvidelse af efteruddannelse for dyrepasserne i København Zoo samt koordinere træningsprogrammer for alle København Zoos dyr. Siden 2009 har Annette årligt være med til at afholde efteruddannelseskurser for dyrepassere i hele Danmark og hun sidder som formand for Animal Training Working Group under den Europæiske sammenslutning af Zoologiske haver og Akvarier, hvor hun bl.a. er med til at undervise de Europæiske dyrepassere.



D 10 - 11 marts 2018 havde vi inviteret Eva Bertilsson til kurset Animals in Control



Når vi anvender positiv forstærkning i træning af dyr, har vi fokus på også at styrke relationen mellem dyr og træner. Men der er forskel på at få et samarbejde og så at give dyrene en virkelig mulighed for at vælge til og fra.


På seminaret kommer Eva ind på de forskellige teknikker, der hjælper til at forbedre kommunikationen mellem træner og dyr med fokus på at give dyrene mulighed for at sige ja og nej i vores omgang med dem. Teknikkerne er med succes blevet anvendt ved træning af hunde, heste og mange forskellige zoo-dyr, og du kan bruge dem til at forbedre din træningsrelation til dine dyr, uanset om du træner hund, hest, kat, papegøje eller andre arter.


Seminaret begynder med et foredrag, der introducerer de forskellige måder, hvorpå dyr kan kommunikere ja/nej-svar, start/stop, forespørgsler og indikere et valg. Seminaret kombinerer foredrag, personlige eksempler, videoer og diskussioner. Seminaret har specielt fokus på de måder, vi kan øge dyrs mulighed for at vælge at deltage og kommunikere med os i forbindelse med håndtering.


Eva Bertilsson har været en del af Karen Pryors Clicker Expo Faculty siden 2010. Hun har i mange år konkurreret i agility, lydighed og andre typer af hundesport på højt niveau. Sammen med Emilie Johnson Vegh har hun firmaet Carpe Momentum, og de har sammen skrevet bogen Agility right from the start. Derudover har Eva en mastergrad i Adfærdsanalyse fra Högskolan i Oslo Akershus.



Den 17. – 18. oktober 2015 havde vi inviteret Ádám Miklósi



til Danmark. Miklósi er medstifter af ”The Family Dog Project” i Budapest, Ungarn. Projektet så sin begyndelse i 1994 og har til formål at undersøge det evolutionære og etologiske fundament for hund-menneske relationen. Interessen ligger ikke kun i at undersøge hundens mentale formåen, men i alle aspekter af hundes og menneskers adfærd der har styrket båndet mellem de to arter.





Den 22. oktober 2014 var SEA vært ved et foredrag med titlen ”Hundens indre liv”



​holdt af den svenske professor i etologi Per Jensen, der underviser og forsker i dyrs adfærd ved Linköping universitet. Foredraget gav en spændende gennemgang af den nye forskning indenfor hundens kognitive evner, der har taget fart flere steder rundt omkring i verden i de seneste 15-20 år. Denne forskning beskæftiger sig bl.a. med hundes følelser, hvordan de afkoder menneskers signaler og talte sprog, og hvordan de opfatter verden.